måndag 1 december 2014

Ensam Rose

Författare:Hilary Mckay

Sammanfattning: Boken handlar om Rose hela hennes familj är upptagna med sig själva. Det är snart jul och ingen har köpt julklappar förutom Rose. Skolan är tråkig för Rose. Hennes syster Saffy och hennes vän Sarha bara pratar om att Rose kan väll försöka att läsa nån bok eftersom att Rose lärare säger att Rose måste lära att läsa mer så hon klara sig i skolan. 

Rose klass ska till djurparken eftersom att nån gång vid jul ska alla klasser göra nåt kul. Rose vän Molly vill att Rose och Kiran ska komma med molly till en stor utflykt på djurparken men problemet är att  Rose och Kiran har lovat Molly att följa med men Rose och Kiran vet inte ens vad dom ska göra. Plus att Rose mamma har blivit riktig sjuk och mamma kan knappat pratat med Rose. Rose vill så gärna få hem sin familj igen men hur ska Rose göra det hon är ju så liten och ingen lyssnar på henne. 

Vad var bäst med boken: Att mamma blev frisk. 

Vad var sämst med boken. Att Saffy lovade Rose att köps en julgran med henne men i stället så har Saffy så mycketc att göra att hon skiter att köps jugram med Rose. 

Betyg 4/5 julgranar 

Av. Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar